OTKRIVENI DETALJI KAKO JE TURSKI DRON LOCIRAO HELIKOPTER IRANSKOG PREDSEDNIKA: Jedna stvar je bila KLJUČNA!
Snimak iz drona, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

poznati novi detalji

OTKRIVENI DETALJI KAKO JE TURSKI DRON LOCIRAO HELIKOPTER IRANSKOG PREDSEDNIKA: Jedna stvar je bila KLJUČNA!

Evo kako je Turska bespilotna letelica Akinci otkrila gde se nalazi helikopter Iranskog predsednika

Objavljeno:

Iranska državna televizija je i službeno potvrdila smrt predsednika Irana Ebrahima Raisija i ministra spoljnih poslova Hoseina Amira Abdolahijana. Državni mediji javljaju kako se helikopter zabio u vrh planine.

Spasilačke ekipe su se po mećavi i po noći probijale kroz nepristupačan teren i u ponedeljak u ranim jutarnjim satima uspele da dođu do ostataka letelice u provinciji Istočni Azerbejdžan. "Vidimo olupinu i situacija ne izgleda nimalo dobro", izjavio je ranije šef iranskog Crvenog križa Pirhossein Kolivand državnoj televiziji.

1 / 3 Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Turski dron otkrio je izvor toplote koja je dolazila iz srušenog helikoptera i koordinate mesta nesreće podielio sa iranskim vlastima. Reč je o turskoj bespilotnoj letelici Akinci koju je proizvela kompanija kojom rukovodi Selčuk Bajraktar. Koliko je let Akincija privukao pažnju javnosti dokaz je i to da je akciju spašavanja putem interneta pratilo više od 2,5 miliona ljudi.

Bonus video:

01:15

IMATE PRAVO DA GA UBIJETE GDE GOD DA SE NALAZI! Politikolog objašnjava ZAŠTO je Izrael gađao iranski konzulat META JE BIO ON?!

(Espreso / Mondo / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.